MARIJA PUZIĆ

SREMSKA MITROVICA

Rođena  je u Sremskoj Mitrovici, gde završava  Osnovnu, a zatim  i Srednju Muzičku Školu „Petar Krančević“, na odseku  za muzičkog saradnika.  Kao član hora SMŠ učestvovala je na brojnim takmičenjima i festivalima u zemlji i inostranstvu (Srbija, Češka, Francuska, Bosna i Hercegovina), pod dirigentskom palicom mr Vladimira Opačića, gde se posebno izdvaja zlatna medalja na Horskom festivalu u Olomoucu, Češka 2002. godine.


Visoko obrazovanje je stekla 2008. godine na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu, na departmanu za Muzičku pedagogiju sa visokom prosečnom ocenom.


Tokom studija pevala je u horu Akademije Umetnosti (dir. A. Černogubov),  u Vojvođanskom mešovitom horu (dir. A. Bursać)i u crkvenom horu Sveti Georgije pri Sabornom Hramu (dir. B. Đaković) iz Novog Sada, sa kojima je imala brojne nastupe u zemlji.


Tokom studija i kasnije pohađala je razne seminare, od kojih se izdvaja kurs Švedske Kraljevske Akademije, održanog u Banja Luci 2007. godine pod nazivom Muzika kao sredstvo komunikacije.


Svoj pedagoški rad započinje 2008. godine u MŠ Petar Krančević, u Sremskoj Mitrovici,  na mestu nastavnika solfeđa i teorije muzike. Radila je kao šef veća solfeđa Osnovne Muzičke Škole, u periodu od  2010. do 2014. godine. Zajedno sa kolegama iz škole  osniva   otvoreno takmičenje  solfeđa i teorije  pod nazivom Viva la musica koji je ugostio tokom proteklih deset godina  na preko 1000 učenika i profesora iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije . Bila je direktor takmičenja  u periodu od 2010. do 2014. godine. Učestvovala je kao  član žirija i kao ispitivač na takmičenju solfeđa u Sremskoj Mitrovici; na festivalu Raspevano proleće 2013. i 2014. na  festivalu solfeđa „Josif“  u Zrenjaninu 2016. godine. Sa đacima je učestvovala na takmičenjima u Beogradu, Novom Sadu, Požarevcu, Lazarevcu i Sremskoj Mitrovici gde su  učenici pokazali zapažene rezultate.


Od 2014. godine se pridružuje Piccolo kreatvnom studiju za razvoj dece iz Sremske Mitrovice, gde zajedno sa koleginicom mr Dušankom Gavrilović  radi na muzičkom opismenjavanju i razvoju horskog pevanja, gde je tokom godina svoje prve korake prošlo na stotine dece svih uzrasta. Tokom poslednjih nekoliko godina, hor je nastupao i održao na desetine koncerata u Sremskoj Mitrovici, Novom Sada i Beogradu,  a 2018. godine je snimio i svoj prvi CD Srećosnili suncokrili.


Udata je i majka je dvoje dece.