BORIS DUKIĆ, KLARINET

BANJA LUKA

Mr Boris Dukić, rođen je 30.04.1975.  godine u Pijedoru. gdje završava Osnovnu školu i stiče osnovno muzičko obrazovanje.  Muzičku srednju vojnu školu pohađa u Sarajevu u klasi profesora Stanislava Selaka, a završava u Novom Sadu u klasi profesora Josipa Gašparevića (1989-1993. godine).  Diplomu stiče na Akademiji umetnosti u Banjaluci „Diplomirani muzičar – klarinetista” u klasi profesora Nikole Srdića, te kod istog profesora nastavlja i postdiplomske studije i stiče zvanje magistra. Od 1993. do 2002. godine službuje kao profesionalno vojno lice u Banjaluci i Beogradu u Vojnim orkestrima kao prvi klarinetista i pomoćnik dirigenta. U Muzičkoj školi „Vlado Milošević” honorarno angažovan kao nastavnik klarineta od 1996. do 2002. godine , a od 2002. godine do danas u stalnom radnom odnosu kao profesor klarineta i saksofona. Od 2004. obavlja i dužnost šefa duvačkog odseka.


I nagrada na takmičenju Muzičkih škola i Akademija RS. Nagrađen Zlatnom plaketom Univerziteta u Banjaluci za postignuti uspeh na osnovnim studijima, za vreme službovanja pohvaljen od ministra odbrane RS.


Ostvaruje veliki broj nastupa kao solista i kao član različitih orkestara i kamernih sastava. Od osnivanja član kamernog sastava ''Libertango'' (2004. godine snimljen studijski album – CD u produkciji JS MP BiH).  Snimao različite materijale za RTRS, RTS, R NS, ATV, JS MP BiH. Učešće na vilikom broju seminara.  Njegovi učenici postižu zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima.


Mr  Boris Dukić,  rođen je 30.04.1975.  godine u Pijedoru. Tu završava Osnovnu školu i stiče  osnovno muzičko obrazovanje.  Muzičku srednju vojnu školu pohađa u Sarajevu u klasi profesora Stanislava Selaka, a završava u Novom Sadu u klasi profesora Josipa Gašparevića (1989-1993. godine).  Diplomu stiče na Akademiji umetnosti u Banjaluci  „Diplomirani muzičar – klarinetista”  u klasi profesora Nikole Srdića, te kod istog profesora nastavlja i postdiplomske studije i stiče zvanje magistra. Od 1993. do 2002. godine službuje kao profesionalno vojno lice u Banjaluci i Beogradu u Vojnim orkestrima kao prvi klarinetista  i pomoćnik dirigenta. U Muzičkoj školi  „Vlado Milošević”  honorarno angažovan kao nastavnik klarineta od 1996. do 2002.  godine, a od 2002. godine do danas u stalnom radnom odnosu kao profesor klarineta i saksofona. Od 2004. obavlja i dužnost šefa duvačkog odseka.


I nagrada na takmičenju Muzičkih škola i Akademija RS. Nagrađen Zlatnom plaketom Univerziteta u Banjaluci za postignuti uspeh na osnovnim studijima, za vreme službovanja pohvaljen od  ministra odbrane RS.


Ostvaruje veliki broj nastupa kao solista i kao član različitih orkestara i kamernih sastava. Od osnivanja član kamernog sastava ''Libertango''  (2004. godine  snimljen  studijski album – CD  u produkciji JS MP BiH). Snimao različite materijale za RTRS, RTS, R  NS, ATV, JS MP BiH. Učešće na vilikom broju seminara.  Njegovi učenici postižu zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima.