VIOLETA LUČIĆ

BEOGRAD

Violeta Lučić je završila osnovne i specijalističke akademske studije gitare na FMU u Beogradu u klasi red.prof. Vere Ogrizović. U toku školovanja se usavršavala na majstorskim kursevima kod renomiranih profesora: D. Bogdanovića, V. Ivanovića, A. Dezideria. 2002 i 2003. godine je učestvovala  na I i II Balkan artu održanom u Italiji (Rim, Milano, Torino) gdje je izvela solističke koncerte, a iduće godine nastupila u kamernom duu ( flauta).


U periodu od 2003-2023. godine ostvaruje zapažene koncerte u različitim kamernim sastavima (flauta, violina, klavir, gitara) u Banjaluci, Prijedoru, Gradišci, Doboju, Tesliću,Tuzli , Žepču, Mostaru, Smederevu, Beogradu, Bihaću-kulturna manifestacija „Ulicom Bišća“,u Sarajevu-2009. i 2014. festival „Sarajevska zima“. Godine 2014. snimila je CD-e sa violinistkinjom Ljubicom Crnobrnjom – duo „ Les Dames“ u okviru proslave 80 godina postojanja JU Muzičke škole „ Vlado Milošević“ u Banjaluci. Tokom 2019. godine  realizovala je niz koncerata sa gitarskim triom Volante u okviru projekta „Muzičko putovanje“, posebno izdvaja koncert tria Volante u Sarajevu na SIGF-u tokom 2021.godine.


Od 2014. godine aktivan je član orkestra „102 gitarske žice“, trenutno nastupa sa kvintetom gitara. Kao profesor istakla se time što su njeni učenici osvojili preko 80 nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Takođe je aktivan član žirija domaćih i međunarodnih takmičenja, predavač na seminarima i festivalima gitare. Učestvovala je u izradi novog plana i programa za Srednju školu. Sekretar je Asocijacije gitarista „102 žice“, i jedan od organizatora Ubuntu Guitarfest-a u Banjaluci. Radi kao profesor gitare u JU Umjetnička škola „Vlado Milošević“ u Banjaluci.