BILJANA PRICA, FLAUTA

ŠABAC

Biljana Prica , rođena je 1981. godine u Šapcu gde je završila osnovnu i srednju muzičku školu „Mihailo Vukdragović“ u klasi Dušana Karanfilovića , prof.


Dalje školovanje nastavlja u klasi prof. Sanje Stijačić, na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu, gde i diplomira 2004. godine.


Dobitnik je specijalne diplome „Vojin Komadina“ kao najbolji student Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu za školsku 2003/04 godinu sa prosečnom ocenom 9.75.


Za vreme školovanja ostvarila je veliki broj prvih nagrada, kako u solo, tako i u disciplini kamerne muzike. Sa ponosom ističe da je prvi diplomirani flautista u opštini Šabac. Pedagošku karijeru započinje 2004. godine u MŠ „Mihailo Vukdragović“ Šabac, gde radi i danas.


Uporedo sa pedagoškim radom neguje i izvođačku delatnost te redovno nastupa i dan danas. Širok repertoar dela klasične muzike održava kroz saradnju sa pijanistom, Đorđem Filipovićem sa kojim nastupa od 2006. pod imenom duo “Pastorale ”.


U periodu od 2005 - 2008 . bila je angažovana od strane Šabačkog pozorišta za ulogu (flautista na prelu) u predstavi „Đido“ i zajedno sa 40 izvođača, koliko je predstava brojala, nastupa širom Srbije.
Idejni je tvorac i glavni organizator glamurozne manifestacije „Moj 1. koncert“ koja je rezervisana za najmlađe umetnike škole. Inicira i pokreće Međunarodno takmičenje mladih flautista Šabac, gde se potpisuje kao umetnički rukovodilac takmičenja.


Za vreme dosadašnjeg pedagoškog rada njeni učenici su osvojili preko 150 nagrada na preko 20 različitih takmičenja republičkog i međunarodnog nivoa u Srbiji, R. Srpskoj (BiH), Makedoniji, Italiji, Holandiji, Nemačkoj i SAD.


Koncertnu delatnost klase, njeni učenici bogate sa nastupima na mnogobrojnim koncertima u: Šapcu, Beogradu, Valjevu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Ohridu (Republika Makedonija), Sogliano al rubicone (Italija), Italijanska Filadelfija (Italija), Ittervoort (Holandija), kao i u čuvenim svetskim dvoranama „Philh armonie Berlin Kammermusiksaal“ Berlin, Nemačka i „Carnegie Hall“ New York (SAD).