Darko Ružičić

darkoruzicic

Darko Ružičić, rođen 01.08.1979. u Banjaluci. Osnovnu muzičku školu „Vlado Milošević“ u Banjaluci završio je  u klasi Ivanke Bilandžija 1994, a iste godine je upisao i Srednju muzičku školu „Vlado Milošević“ u Banjaluci u klasi profesorice Nade Vještice.

Diplomirao je na Višoj muzičkoj školi u Nišu, 2000. Godine u klasi prof. Jelene Grebović, a visoko obrazovanje je stekao u Istočnom Sarajevu 2004. Godine u klasi prof. Danijele Gazdić-Kljajić.

U toku školovanja  učestvovao je na nekoliko takmičenja od kojih treba izdvojiti:

-1994. na prvom takmičenju Republike Srpske – II nagrada

-1995. na drugom takmičenju Republike Srpske – I nagrada

-2001. na VI Internacionalnoj manifestaciji „Dani harmonike“ u Smederevu – III nagrada

-2004. na XI Internacionalnoj manifestaciji „Dani harmonike“ u Smederevu – II nagrada za kompoziciju

Kao nastavnik harmonike počinje sa radom neposredno poslije zavrsetka fakulteta 2002/03. školske godine u matičnoj muzičkoj školi „Vlado Milošević“. U toku pedagoškog rada ostvaruje brojne nagrade sa učenicima na domaćim i međunarodnim takmičenjima.  Nastavu harmonike je izvodio u Derventi i u Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Kraljevu.

Za  člana žirija na Republičkom takmičenju RS bio je izabran u dva navrata i to u kategorijama kamerna muzika i harmonika.

Nastupao je kao solista i kao član nekoliko kamernih ansambala: Libertango, Jazavac orkestar band, a od 2012. postaje  aktivni član tango/jazz  sastava  Bandoneon Square, s kojim ostvaruje zapažene nastupe na domaćim i međunarodnim festivalima.

Trenutno radi u Muzičkoj školi „Vlado Milošević“ .