LEJLA ALAJBEGOVIĆ ŠEĆEROVIĆ

ZENICA

Lejla Alajbegović Šećerović, rođena je u Travniku1973. godine. Osnovnu i Srednju muzičku školu završila je u Zenici, odsjek klavir, u klasi Maide Mutapčić Ibrahimagić.


Muzičku akademiju u Sarajevu upisala je 1991. godine u klasi profesorice Milice Šnajder, a diplomirala je 2000. godine u klasi profesorice Svetlane Člaidze.


Radila je u Osnovnoj muzičkoj školi Zenica, te kao umjetnički saradnik-korepetitor na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, na kojoj dobija zvanje docenta.


Trenutno radi kao profesorica klavira u Srednjoj muzičkoj školi Zenica i kao spoljni saradnik u Osnovnoj muzičkoj školi Novi Travnik.


Jedna je od osnivača Muzičkog vrtića “Notica”,u kojem se muzički obrazuju djeca od 3 do 8 godina.


Sa svojim učenicima učestvovala je na  federalnim i internacionalnim takmičenjima na kojima je osvojila brojne nagrade u discilina : klavir solo , klavirski duo, kao i kamerni ansambl, od toga na  Federalnim: jedna specijalna, jedanaest prvih nagrada, šest drugih i devet trećih nagrada.


Na internacionalnim takmičenjima u Brčkom, Bijeljini, Banja Luci, Sremskoj Mitrovici, Šapcu, Smederevu, Beogradu, Zagrebu, Osijeku i Sloveniji osvojila je 30 prvih nagrada, od toga jedna zlatna medalja iz Slovenije,  LAUREAT za klavirski duo u Sremskoj Mitrovici, 18 drugih i 10 trećih nagrada.


Na Federalnim takmičenjima je stalni  član žirija ispred Srednje muzičke škole  u disciplinama klavir solo, klavirski duo  i nestandardni ansambli, a takodje je bila članica žirija na Internacionalnom takmičenju  Akordeon Art u Istočnom Sarajevu.


Organizator je brojnih seminara na kojima su predavači bili eminentni stručnjaci iz oblasti klavirske pedagogije.