BOBAN ADŽIĆ

BANJA LUKA

Boban Adžić je rođen u Banjaluci 1985. godine gdje je završio nižu i srednju muzičku školu u klasi prof. Vesne Milutinović. Studije gitare nastavio je na Muzičkoj akademiji u Banjaluci gdje je diplomirao 2010. u klasi prof. Zorana Krajišnika, kod koga trenutno pohađa i master studije.


Kao solista u toku školovanja je osvojio brojne prve nagrade na republičkim takmičenjima. Kao student i kao profesor, redovno je prisustvovao seminarima  na prestižnim  međunarodnim  gitarskim  festivalima i pohađao majstorske radionice kod nekoliko vodećih svjetskih stručnjaka na polju klasične gitare (Costas Cotsiolis, Zoran Dukić, Pavel Steidl, Denis Azabagić, Marco Tamayo,  Aniello Desiderio i dr.)


Umjetnička aktivnost Bobana Adžića obuhvata niz solističkih resitala, kao i preko tristo koncerata sa kamernim sastavima i muzičkim grupama („ProSound guitar trio“, „Bandoneon  Square“ kvintet, Orkestar„102 gitarske žice“, Etno grupa „Trag“)  širom Evrope, Rusije i Sjeverne Amerike.


Od 2006. godine se bavi pedagoškim radom, a njegovi učenici su dobitnici mnogih nagrada i priznanja na republičkim i međunarodnim takmičenjima i festivalima.
Unazad nekoliko godina, aktivan je član žirija na republičkim takmičenjima.


Od 2011. godine radi kao profesor gitare u muzičkoj školi „Vlado Milošević“ u Banjaluci.